بیش از 10 سال به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. مکس بیز یک آژانس مشاوره ارزش محور است.

گالری

اطلاعات تماس

0930-8139094

ایران، تهران

تدوین فرآیند ارتباط با مشتری

تدوین فرآیندهای ارتباط با مشتری

به طور کلی مفهوم ارتباط با مشتری کلیه روش ها، راهبردها و فرایندهایی گفته می شود که مسیر جذب و نگهداشت مشتری و تبدیل مشتری به شریک ماندگار برای سازمان را می سازند. کارشناسان سه گام اصلی در تعریف مفهوم ارتباط با مشتری را در نظر می گیرند که به شرح زیر است :

گام اول ؛ شناسایی فرهنگ سازمانی و فرهنگ مشتریان سازمان است. اثر هر سازمان نزد مشتری مانند اثر انگشت در بین انسان ها منحصر به فرد است ، بنابراین می توان گفت در فرهنگ سازمانی یگانگی و انحصار وجود دارد.  به همین سبب قبل از طراحی هر روش یا انتخاب هر ابزاری برای مدیریت ارتباط با مشتری می بایست فرهنگ آن سازمان شناسایی شده و بر اساس بایدها و نبایدهایی که در سازمان به عنوان فرهنگ بومی نهادینه شده روش های مناسب برای ارتباط با مشتری طراحی گردد. این مفهوم به این معنا نیست که هر آنچه در فرهنگ سازمانی وجود دارد مستلزم تغییر نمی گردد. چه بسا بسیاری از خطاهای عملکردی پس از شناخت فرهنگ سازمانی نیاز به تغییر داشته باشند تا پس از آن بتوان روشی مناسب یا شیوه های کارآمد برای ارتباط با مشتری طراحی کرد. می توان گفت رفتار ما و تحلیل رفتار متقابل مشتری یکی از مهمترین ارکانها در تدوین مسیر های فرهنگ ارتباط با مشتری است. مثلا اینکه ما مشخص کنیم با مشتری باید چگونه رفتار کنیم یا  چه بایدها و نبایدهایی را در اعمال و رفتار خود به عنوان یک مهارت ارتباطی تقویت کنیم تا تجربه ماندگار تر و خوب تری را در ذهن مشتری ایجاد کرده باشیم.

ما همیشه آماده کمک به مشتریان خود هستیم

گام دوم

گام دوم ؛ طراحی روشی مناسب و دستورالعمل هایی کاربردی در استفاده از آن روش می باشد. در طراحی فرایند ارتباط با مشتری استفاده از بهینه کاوی و روش های موفق در دنیا و همینطور بهره برداری از چارچوب ها و استانداردهای طراحی فرایند می توانند در دستیابی به نتایج مطلوب کمک شایانی کنند. در حقیقت برای این که  فرآیندی کارا و اثر بخش داشته باشیم نیازمند شناخت کافی از دامنه اجرای فرایند به عنوان اصلی ترین زمینه ی جاری سازی روشها هستیم. برای مثال اینکه در تعریف انواع مشتری و شناسایی گروه های مختلف مشتری بازنگری داشته باشیم و بر اساس این دسته‌بندی‌ها روش های متفاوتی را در نظر بگیریم نتایج جذابتری به دست خواهیم آورد. پیش بینی اگرها و شایدها و احتمالات مسیر اجرای فرایند و همچنین در نظر گرفتن راهکار برای این احتمالات، جامعیت اجرا در روش طراحی شده بالاتر خواهد برد. بسیاری از روش های تدوین شده به دلیل این که قابلیت اجرایی لازم را ندارند تبدیل به نسخه خاک خورده‌ای بر سر طاقچه های بایگانی در سازمان ها می‌شوند و سازمان به روشهای سنتی قبلی خویش باز میگردند. 
نکته دیگری که در طراحی فرآیند در ارتباط با مشتری باید در نظر بگیریم کانال های ارتباط با مشتری است که شناسایی و افزایش آن ها به کاربردی بودن فرایند طراحی شده و افزایش اطلاعات از تجربه مشتریان کمک می کند.
شناسایی نقش های موثر در فرایند و مسئولیت ها و همینطور وظایف که مسئولین در اجرای فرایند ارتباط با مشتری دارند نکته حائز اهمیت دیگری است که حتماً در طراحی فرایند می بایست در نظر گرفته شود. به طور خلاصه در مسیر ارتباط با مشتری هر کاری را چه کسی انجام دهد .برای مثال در هر مرحله از ارتباط با مشتری چه کسی چه وظیفه ای را و به چه شکلی و با چه ابزار یا روشی می‌بایست اجرا کند و به عهده بگیرد.  آنچه که کمک می کند ما بتوانیم فرایند طراحی شده را پایش کنیم و در صورت دارا بودن نقص یا مشکل آن را بهبود دهیم، طراحی معیارها و شاخص هایی است که نتایج عملکرد فرایند را برای ما آشکار می سازند.  این ابزار اندازه گیری نه تنها به پایش فرآیند کمک می کنند بلکه ما را نسبت به ارزش ها و خطر ها که در ارتباط با مشتری برای سازمان حاصل می شود، آگاه می کند. تحلیل این نتایج و ریشه یابی آنها قطعا دستاورد هایی برای به بلوغ رساندن روش و فرآیند مان در اختیار ما می گذارد.

ابزاری که مدیریت ارتباط با مشتری را با آن سهل تر و کم هزینه تر انجام دهیم

گام سوم

و اما گام سوم؛ ابزاری که مدیریت ارتباط با مشتری را با آن آسان تر و کم هزینه تر انجام دهیم. حال که ما بر اساس فرهنگ شناسایی شده و شرایط محیطی شناخته شده فرآیندی را طراحی کردیم که جامعیت و بلوغ لازم را برای ارتباط با مشتری دارد نیاز به ابزار داریم. نرم افزارهای CRM شاید در نگاه اول تنها انتخاب سازمان ها به عنوان ابزار مناسب در ارتباط با مشتری باشد. اما خیلی وقت ها اگر دو گام ابتدایی را خوب برداشته باشیم حتی یک نرم افزار اکسل ساده یا  دیتابیس ساده ذخیره و استفاده از اطلاعات میتواند ما را به مقصد برساند.  یکی از خطاهای پرتکرار در مدیریت ارتباط با مشتری تمرکز روی گام سوم بیش از دو گام قبلی است که اصطلاحا آن را “ابزار زدگی” می نامیم. بسیاری از سازمانها اینگونه فکر می‌کنند که اگر نرم افزار مناسبی یا با قابلیت های بیشتری را تهیه کنند مشکلات ارتباط با مشتری را بهتر شناسایی می کنند و نتایج مفیدتری برای سازمانشان به دست می آورند.

  • اگر فرآیند های ارتباط با مشتری را در سازمانتان به خوبی طراحی نکرده اید؟
  • اگر چالش های زیادی در اندازه گیری و  پایش مدیریت ارتباط با مشتری دارید؟
  • اگر وزن و اندازه آن از ارزش مشتریان‌تان شناسایی نکرده‌اید؟

ما می توانیم به شما کمک کنیم، ما می توانیم با تحلیل و ارزیابی فرآیند های ارتباط با مشتری شما و بهینه سازی آن ها و بازطراحی شاخص های لازم  برای این سه سوال پاسخ مناسب تری داشته باشیم.

خدمات

همیشه بروز بمانید